Kilenc, stílusos, oldalsó udvar

A kert felújítása során könnyű figyelmen kívül hagyni az oldalsó udvart vagy hátrasorolni azt a fontossági listánkon. Noha az extra szűk oldalsó udvaroknak kicsi a jelentősége, de kis változtatással elérhetjük, hogy a kis terek önmagukban úti célokká válhatnak, buja növények, vonzó világítás és ülési hely hozzáadásával. A következő kilenc, bensőséges hatású ülőgarnitúra, társalgó és szabadtéri étkezőberendezés ötleteket kínál az új élet megteremtésére az oldalsó udvaron vagy bármilyen szűk kültéri téren.

#1 Kékes párnás étkező terasz

Ez a szabadtéri étkezős terasz csak néhány lépésre található a konyhától, amely egykor petőfivárosi otthon nem használt oldalsó udvara volt. A meglévő keskeny lépcsőket az általunk tervezett szélesebb, kecsesebb lépcsőkkel lecseréltük, amelyek időjárási viszontagságainak tartósan ellenállnak, felhívják a kapcsolatot az otthon és a terasz között. A kékes párnás terasz átmegy az oldalsó udvar majdnem egész szélességét, így helyet biztosít a grill (a képen nem látható) és az étkezőasztal számára.

#2 Kis hely maximalizálása

Ez a kicsi ház Kecskeméten teljes mértékben kihasználja külső terének előnyeit. Elősegítettük, hogy az oldalsó udvar tágas, szabadtéri nappali részévé váljon, teljesen felszerelt konyhával, társalgóval és étkezővel. A nyugtató szürke, kék és fehér színpaletta összekapcsolódik a ház színeivel, így ezen a szűk helyen a rendetlenséget nem érezzük.

#3 Pad kilátással

Havas fehér hortenzia és buja zöld sövény mellett ez a dupla pad toszkánai hangulattal hívogatja a látogatókat, hogy álljanak meg és maradjanak nézelődni. Az út szelíd görbéje vizuálisan is képes áttörni a keskeny udvart, megtöri a teret és egyenesen nem látunk el a végére, ami jó. A kék és fehér afrikai szerelemvirág tovább lágyítják az udvar széleit.

#4 Nyugtató csobogó

A csobogóban folyó víz hangja segíthet elfedni a légkondicionáló berendezések zaját, a forgalmat vagy más közeli zavaró hangokat. A keskeny hátsó udvarra és oldalsó udvarra a Kardos uszodatechnika által telepített vízesés és egy téglalap alakú kavicsos tető elősegíti a teraszon a békés, nyugodt visszavonulást.

#5 Olasz hangulatú terasz

Veszprém megyében található mediterrán stílusú otthon oldalsó udvarán egy fém rácsos keret található az épület sarkában, míg az előtérben egy rusztikus fémpad biztosítja az ülőhelyet a napfényben - olívafa árnyékában. Illatos rozmaring és élénk rózsák, amelyek a cikkcakkban lerakott kősétányt kísérik, kiegészítik ennek a romantikus oldalsó udvarnak a megjelenését.

#6 "Tengerparti blues"

A kertépítész két különálló kültéri lakóteret hozott létre ennek a háznak az oldalsó udvarán és a hátsó sarokban, szintén Bács megyében. Egy kültéri konyha és bár a ház melletti teraszra nyílik, míg az árnyékolt L alakú kanapé az udvar sarkát díszíti. A sövények és a spárgapáfrányok által határolt, sima kavicsos és beton járda összeköti a két területet.

#7 Trópusi sarok

Egyetlen modern ülés elhelyezése ebben a trópusi oldalsó udvarban azonnal megváltoztatja a helyről alkotott képet, egy csodálható területet hoz létre, mely megszólítja az arra tévedőt. Az oldalsó udvar egy modern stílusú Sydney-ház mellett helyezkedik el, amelyet George Reeves építész tervezett, a szék hullámzó vonalai tökéletes kiegészítést nyújtanak.

#8 Hatalmas társalgó

Ha elég nagy szerencséje van, akkor nagy kiterjedésű oldalsó udvarral rendelkezik. Kezelje ezt pluszként, szabadtéri nappaliként. Itt a saját terasz egy kellemes, baráti összejöveteli helyet kínál. A terasz szélén ültetett habos fehér hortenzia és örökzöld dobozfa nagyobb teret ad az udvarnak.

#9 Stílusos táj

A leveles szőlő és a dekoratív fémlemezek a zöld udvari építészet egy szép példája, az udvari ülősarok kellemes hatást nyújt. A kialakított, a növények között található fényszórók megvilágítják őket éjjel, és kellemes légkört teremtenek a kültéri étkezőasztal számára.